Hírlevél

 

A fővárosi távhőszolgáltató ingyenes komplex energiahatékonysági auditra írt ki pályázatot budapesti, kivételesen nem távfűtéses lakóépületek és üzleti fogyasztók részére. Az öt nyertes épületre végzett felmérés során feltárásra kerülnek a gépészeti, villamos, építészeti hiányosságok, melyet követően az auditot végző tanácsadó a nyertes pályázókkal egyeztetett intézkedési tervet dolgoz ki.

Az elkészülő tanulmányban a felmérést végző tanácsadó javaslatot tesz beruházás nélküli, könnyen és olcsón megvalósítható, energia megtakarítást célzó beavatkozási lehetőségek kihasználására, és bemutatja azokat az energiahatékonyságot növelő korszerűsítési lehetőségeket is, amelyekkel némi ráfordítás ellenében további jelentős megtakarítást érhet el a nyertes pályázó. A tanácsadó valamennyi javaslathoz elkészíti a szükséges beruházások részletes költségeit és a megtérülési időre vonatkozó számításokat bemutató elemzést, így a nyertes könnyen választhatja ki a számára elérhető korszerűsítést.

Az átvizsgálás során elemzésre kerülnek még a megújuló energiával történő ellátás lehetséges új módszerei, továbbá a felmérést végző tanácsadó innovatív javaslatokat fogalmaz meg a CO2 kibocsátás csökkentésére is.

A felmérés elvégzését a beszerzési kiíráson Magyarország egyik legnevesebb energiahatékonysági auditálással foglalkozó vállalata, a Get Energy nyerte el.

A teljes pályázati anyag, a részletes részvételi feltételek és jelentkezési lap letölthető a FŐTÁV Zrt. weboldaláról: http://www.fotav.hu/hireink/aktualis-felhivasaink/keha/.

A pályázatok beadási határideje: 2014. szeptember 30. 14:00 óra.

FŐTÁV. Számoljon velünk!

 

Budapest, 2014. szeptember 3.

 

 

Farkas Tamás - elnök
Sánta Józsefné - irodavezetõ
1146 Budapest, Hermina út 57.
Telefon: 36 1 331-1313, Fax: 36 1 331-1396
e-mail: losz@losz.hu, hulosz@losz.hu
internet: www.losz.hu