Hírlevél

 

Tisztelt Lakóközösségi Képviselők!
v

 

Bizonyára Önök is tudják, hogy 2015. február 23-án megjelent az „Otthon Melege” pályázat kiírása.
http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/fejlesztes-es-klimapolitikaert-valamint-kiemelt-kozszolgaltatasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/megjelent-a-tarsashaz-felujitasi-alprogram-palyazati-utmutatoja
A pályázatban energia-megtakarítást eredményező, komplex épületenergetikai korszerűsítés megvalósítását célzó beruházások támogathatóak, tekintettel arra, hogy a legnagyobb energia-megtakarítás csak komplex felújítással érhető el. Az így létrejövő beruházások hozzájárulnak a komfortérzet, valamint az ingatlan értékének növeléséhez.
Az alprogramra azon gazdasági szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek gazdálkodási formájuk szerint társasháznak vagy lakásszövetkezetnek minősülnek. A pályázat keretében a minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946 után épült, 2006. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, távfűtéssel, házközponti fűtéssel vagy lakásonkénti egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.
2015. április 30-tól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig (Ügyfélkapus regisztráció mellett, kizárólag elektronikusan) lehet majd benyújtani a pályázati anyagokat.
Fontos, hogy a pályázaton – építési technológiától függetlenül – csak olyan épület vehet részt, amelyben az épület hőszabályozása és mérése már megoldott, vagy a pályázat keretén belül megvalósításra kerül.
A magyarországi távfűtéssel és házközponti fűtéssel ellátott épületek (többségében elöregedett) fűtési rendszereiben társaságunk nemcsak a fűtési költségmegosztók felszerelését és telepítését végzi el, hanem a lakóközösség igénye alapján a fűtés szekunder oldalának teljes korszerűsítését is vállalja. Termosztatikus radiátorszelepek beszerelésével, a fűtési rendszer megfelelő átalakításával és beszabályozásával nemcsak mérhetővé, hanem egyénileg szabályozhatóvá, így komfortosabbá és takarékosabbá válik az épületek fűtési rendszere, kontrollálható a lakások hőenergia-fogyasztása.
Az így korszerűsített lakásokban a hő-, és vízfogyasztás mérése és társaságunk pontos, fogyasztásarányos költségelszámolása által a lakók jelentős energia-, és pénzbeli megtakarítást érhetnek el.
Az „Otthon Melege” pályázattal kapcsolatosan felmerülő szakmai kérdéseikben, ajánlatadásban, pályázatírásban és kivitelezésben készséggel állunk rendelkezésükre!
Kérjük, keressenek bennünket bizalommal!
Budapest, 2015. február 24.
Üdvözlettel:

Horváth Attila
kereskedelmi és marketing igazgató
ista Magyarország Kft.


1107 Budapest, Mázsa tér 2-6.
Tel.: 06/1-889-0562, Fax: 06/1-889-0561, Mobil: 06/20-212-7410
e -mail: ista@ista.hu, Web: www.ista.hu  Facebook: ista Magyarország Kft.


Budapest, 2015. március 11.

Farkas Tamás - elnök
Sánta Józsefné - irodavezetõ
1146 Budapest, Hermina út 57.
Telefon: 36 1 331-1313, Fax: 36 1 331-1396
e-mail: losz@losz.hu,
internet: www.losz.hu