Hírlevél

 

Energiahatékonyság és szabályozott szellőzés

 

Az energiatakarékosság jegyében épületeinket egyre korszerűbb hőszigetelést biztosító falszerkezetekkel és tökéletesen záródó nyílászárókkal látjuk el, amelyek a lehető legkisebb energiafelhasználást biztosítják.
E hatékony megoldások alkalmazása mellett, nem szabad megfeledkezni a megfelelő épületszellőzés kialakításáról. A szinte légtömör épülethatároló szerkezetek miatt, hő többnyire csak szellőztetéssel távozhat el a helyiségekből. Ezért manapság nélkülözhetetlen egy hatékony, szabályozott légcserét biztosító szellőzőrendszer, amely nemcsak folyamatosan gondoskodik a beltéri levegő megfelelő minőségéről, hanem egyben energiatakarékos is.

Az épület meglévő szellőzőrendszerére alapozva, azt kitisztítva és újragondolva utólag is kialakítható helyiségenkénti levegőminőség érzékeléssel szabályozott, korszerű szellőzési rendszer.

Friss levegő pótlása a lakóhelyiségekbe
Az Aereco nyílászáróba vagy falba építhető légbevezetők közül könnyen kiválaszthatók az épület adottságaihoz leginkább illeszkedő típusváltozat. A standard higro(pára)szabályozású típusok mellett, választhatók akusztikus légbevezetők, amelyek tökéletes választ jelentenek a zajos városi környezet kihívásaira. 


Balesetek megelőzése érdekében
Kiemelt fontosságú, ha az épületben nyílt égésterű gázkészülék található, mert ezeknek a készülékeknek a biztonságos üzeméhez levegő szükséges, mely speciálisan erre a feladatra tervezett, nem lezárható és növelt léghozamú légbevezető elemekkel biztosítható. A pontos típus és darabszám kiválasztást célszerű ebben az esetben szakemberre bízni, valamint érdemes tudni, hogy ebben az esetben nem alkalmazható ventilátoros elszívás.

Párás szennyezett levegő eltávolítása a kiszolgáló helyiségekből
Légbevezetőink tökéletes és harmonikus együttműködésre képesek a pára és/vagy mozgásérzékelős légelvezetők és energiatakarékos, akár napelemmel kombináltan is működtethető tetőventilátorok, elszívó motorok alkotta rendszerrel.  A helyiségenkénti levegőminőség érzékeléssel szabályozott szellőzőrendszer nemcsak komfortosabbá és egészségesebbé tehető a lakások levegője, hanem jelentős fűtési és villamosenergia is megtakarítható.


Sokéves tapasztalat

 Az Aereco 1984-óta fejleszti páraszabályozott megoldásait, erre a nagy múltú fejlesztői és gyártói tapasztalatra alapozva az Aereco légbevezető és légelvezető elemekben alkalmazott páraérzékeny pántköteg működésére 30 év garanciát vállal.
Idén 15 éves Aereco Légtechnika Kft. többéves tapasztalattal rendelkezik többszintes lakóépületek szellőző rendszereinek kialakításában, korszerűsítésében, légbevezetők utólagos, szakszerű beépítésében, szellőzőkürtők tisztításában, szükség esetén cseréjében.


Nincs két egyforma épület!


A 30-40 éve készült épületek állapota már jelentősen eltérhet egymástól, ezért minden épületre egyedi megoldás javaslatot t készítünk. Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!


Bővebben a témáról: Letölthető katalógus 

Kapcsolat: Aereco Légtechnika Kft.

 

 

Budapest, 2015. április 28.

 


Farkas Tamás - elnök
Sánta Józsefné - irodavezetõ
1146 Budapest, Hermina út 57.
Telefon: 36 1 331-1313, Fax: 36 1 331-1396
e-mail: losz@losz.hu,
internet: www.losz.hu