Hírlevél

 

Tisztelt Közös Képviselő!

 

Sok üzem, raktár, társasház és más épület üzemeltetőjének okoznak problémát madarak (főként a verebek és galambok), illetve más állatok is (pl. denevér, nyest, stb.).
A madarak ürülékükkel, fészkelésükkel, az élelmiszerek fogyasztásával szennyezik a környezetet, fertőzést terjeszthetnek (pl. Salmonella), valamint anyagi kárt is okoznak. Sok esetben a termelés minőségét is képesek károsítani élettevékenységükkel. De nem csak a madarak, hanem más állatok is tudnak károkat, vagy bosszúságot okozni (egerek, patkányok, nyestek stb.). Ugyanakkor a madarak és más károkozó állatok egy része védett, így elpusztításuknak törvényi akadálya is van, és befogásuk engedélyhez kötött.
Cégünk a Tétel-x Kft. már több mint 20 éve foglalkozik az állat- és természetvédelmi törvény előírásainak megfelelő módszerrel, amely alkalmas a madarak sérülésmentes élve történő befogására, és a befogott madarak egészséges elszállítására.
Általunk végzett szolgáltatások a következők:
- élve befogás (kül- és beltérben egyaránt – saját fejlesztés)
- mechanikus eszközök:  - madártüskék
                                               - párkány huzalok – saját fejlesztés
                                               - hálók
                                               - kellemetlen felületlétesítés /főleg olyan helyekre, ahol minden más alkalmatlan pl. szobrok, domborművek/

Tapasztalataink szerint a mechanikus eszközök telepítését érdemes megelőznie egy élve befogáson alapuló állománycsökkentésnek.
A módszer nem akadályozza a dolgozók, lakók és a vásárlók szükséges mozgását, az esetek nagy részében észre sem veszik a befogó vagy távoltartó eszközök jelenlétét. Nemcsak külső helyszíneken, hanem zárt térben is lehetőség van a madarak befogásra.
Vállaljuk olyan mechanikus eszközök telepítését (tüskék, huzalok, hálók, kellemetlen felületek), melyekkel konkrét helyek hosszú távú mentességét lehet elérni, és nem csak madarakat, de más állatfajokat is sikeresen tudunk távol tartani bizonyos helyektől (párkányok, csatornák, cső- és légvezetékek stb.).
Minden esetben szem előtt tartjuk az állatok sérülésmentes befogását, szállítását, és lehetőség szerint azokat szabadon engedjük (kivéve a galambokat, egereket, patkányokat).
Ha Önöknél is jelentkezik a leírt probléma, kérem, jelezze a 30/560-9471 telefonon, vagy a tetelx@t-online.hu e-mailcímen. Amennyiben most éppen ez nem aktuális gond, akkor pedig írjon be a telefon regiszterébe, ahonnan bármikor lehetővé válik megkeresésem.
A munka megrendelése esetén a konkrét ismeretek alapján személyre (és helyre) szabott árajánlatot készítünk és küldünk el Önnek.
Weblapunk elérhető a www.madarmentesites.hu címen.
Referenciák: Cora, Auchan, Tesco, Metro, Interspar áruházak, Dunaferr Zrt, MÁV Zrt., MOL Nyrt, Bóly Zrt, Concordia Zrt, Cargill Zrt, Dalmand Zrt, Dunaferr Zrt, Hungamix Kft., Csepel Szabadkikötő, Gresham Szálloda, Pick Szeged Zrt., Proctor & Gamble Hungary Kft. lakás szövetkezetek, kórházak, templomok stb.

 

Vöröstó, 2016. október 11.

Tisztelettel:
Dénes Péter
ügyvezető      

 

 

 

Farkas Tamás - elnök
1121 Budapest, Oltvány köz 6.
Tel: +36 1 331-1313
Fax: +36 1 331-1396

email: losz@losz.hu
internet: www.losz.hu