Hírlevél

FELHÍVÁS

SZJA 1%

az Otthonunk Lakásszövetkezeti és Társasházi Alapítvány javára

Amennyiben Ön még nem döntötte el, hogy mely nemes ügy mellé kíván állni ez évben, kérjük, hogy a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) által 2000-ben alapított

Otthonunk Lakásszövetkezeti és Társasházi Alapítványt

(1121 Budapest Oltvány köz 6.)

jelölje meg ked­vez­mé­nye­zettként SZJA adójának 1%-os nyilatkozatában. Alapítványunk az adóhatóságnál 19062 sorszámon regisztrált szervezetként megfelel a vonatkozó előírásoknak.

Adószámunk: 18101890-2-42

2017-ben van először lehetőség arra, hogy az adózóknak a NAV állíthatja össze az adóbevallását. Kérjük, amennyiben Önnek a NAV által összeállított adóbevallása vált a végleges 2016. évi adóbevallásaként, akkor ne felejtse el, hogy az 1 %-os SZJA felajánlásról Önnek önállóan és külön kell rendelkeznie.

Használja ki ezt a lehetőséget, és ajánlja fel adója 1 %-át az Otthonunk Lakásszövetkezeti és Társasházi Alapítvány számára.

Közhasznú alapítványunk nem segélyre fordítja a számára felajánlott adóforintokat, hanem tartós, hasznos támogatói programokat üzemeltetet – immár 15 év óta - a kapott adományokból.

Az 1%-okból befolyt összegeket az alapítvány külön kezeli, és kizárólag az alábbi célok megvalósulása érdekében használja fel:

- társasházi, ingatlankezelői szakmai képesítés megszerzése

- energiahatékonysági pályázati program támogatása

- informatikai, számítástechnikai hálózat fejlesztése

- szakmai tanulmányutak, továbbképzések, tapasztalatcsere rendezvények támogatása

- lakásszövetkezeti, társasházi civil, társadalmi szervezet működésének támogatása

Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?

SZJA 1 %-os felajánlását 2017-től a 16SZJA (1653) ADONYILATKOZATA

(adóbevallása) un. EGYSZA lapján tudja megtenni.

A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, vagy a bevallási nyilatkozatát az adóhatósághoz küldi meg, a nyomtatvány megfelelő lapjának (a 1653 számú bevallás EGYSZA lapja, az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó nyomtatványhoz (1653NY) kapcsolt EGYSZA lap, 1653 Adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap, 16NY31 jelzésű bevallási nyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap) kitöltésével rendelkezhet.

(az EGYSZA lapot letöltheti erről a weboldalról:

https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/nyilatkozatok/NAV_16egysza.html

és elektronikusan az ügyfélkapun keresztül kell beküldeni a bevallási lapokkal, vagy a NAV által kiküldött bevallási dokumentációban található 1653 ADÓNYILATKOZAT nyomtatvány kitöltésével és a bevallási borítékban az adóhatósághoz történő beküldéssel).

A rendelkező nyilatkozatok beadási (beküldési) határideje önadózók esetében: 2017. május 20.

Kérjük, hogy segítsen fenti céljaink eléréséhez SZJA adójának 1 százalékos felajánlásával!

Köszönjük, hogy elolvasta felhívásunkat és reméljük, hogy SZJA 1 %-val támogatja Alapítványunkat!

Otthonunk Lakásszövetkezeti és Társasházi Alapítvány Kuratóriuma

 

Budapest, 2017. április 18.

 

Farkas Tamás - elnök
1121 Budapest, Oltvány köz 6.
Tel: +36 1 331-1313
Fax: +36 1 331-1396

email: losz@losz.hu
internet: www.losz.hu